Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
19.9.2023, Karel Polívka, aktualita
Nedošlo k oficiálnímu oznámení, ale k úniku dokumentů ze soudního procesu mezi Microsoftem a FTC ohledně akvizice společnosti Activision Blizzard, z něhož je k dispozici řada informací o plánech společnosti, do čehož tím pádem spadají i plány Bethesdy.
sroobik (627) | 20.9.202315:59
Který remaster byste si raději zahráli? ­- oblivion na Unreal5 engine samozrejme. Len nech to nedo*bu ako napr. Mafiu. Zmenili celu hru a k horsiemu.
Odpovědět0  1
pidalin (1501) | 19.9.202322:41
Oblivion jsem měl rád, ale moc nechápu tenhle trend remasterů když původní hra jde furt normálně spustit, nějakej lehčí update by byl super, ale rozhodně bych do toho víc nehrabal. Místo těhle remasterů by nám konečně měli dát novej díl TES.
Odpovědět0  0
Karel Polívka (1098) | 20.9.20230:30
Nevím, jak to bude konkrétně v tomto případě, ale ty dvě věci se navzájem nemusí vylučovat. Kolikrát se hlavní jádro studia věnuje velkému novému projektu a nějaké předělávce ­(remasteru­) nebo velkému updatu se věnuje na to specificky vyhrazený tým ­(který by třeba jinak na tom hlavním projektu stejně nepracoval­), nebo dokonce externí vývojářské studio.

Jinými slovy to, zda vznikne nebo nevznikne remaster Oblivionu, nemusí mít vliv na to, kdy bude dokončen TES 6.
Odpovědět0  0
Mi.Lek (8) | 19.9.202318:00
Je smutné sledovat, jak taková velká studia mají potřebu tahat peníze od hráčů ­"ze starých her­". Jako by nebyli schopni či ochotni vytvořit něco nového.
Odpovědět0  0
Karel Polívka (1098) | 19.9.202318:24
To záleží na úhlu pohledu. Já si třeba remastery obou těchto her moc rád zahraji. Navíc zatím není k dispozici žádné info, jak nebo zda vůbec budou zpoplatněné. Třeba remaster Quake II z minulého měsíce toho přinesl mnohem více, než by se mohlo na první pohled zdát ­(viz ta zcela nová kampaň od vývojářů z MachineGames­) a přitom jej majitelé původní starší verze hry dostali zcela zdarma:
https:­/­/www.svethardware.cz­/vysel­-remaster­-quake­-ii­-lepsi­-grafika­-gameplay­-a­-ai­-nova­-kampan­-call­-of­-the­-machine­/59860

U remasteru tak velkých her jako Oblivion nebo Fallout 3 bych už nějaké zpoplatnění očekával, ale pokud budou ty úpravy dobré a ta cena nebude příliš vysoká ­(např. do 10 EUR­), zaplatím ji raději ­(nebo spíše ­"více bez rozmýšlení­", to je zde vhodnější slovní obrat­) než za něco zcela nového a neznámého ­(vím, jde o můj názor, ale o tom to je, že to každý můžeme vnímat jinak­), protože si ty herní světy a příběhy zase rád zahraji ve vylepšeném technickém provedení.

A pak tu máme celou řadu mladších hráčů, kteří tyto hry, jejich herní světy a příběhy, nikdy nehráli a do těch původních starých verzí by se už nikdy nepustili, protože jsou prostě už moc technicky zastaralé. A pokud ty hry mají obsahově co nabídnout, což za sebe říkám, že mají co nabídnout, tak proč jim neudělat technický update, aby si je mohla zahrát i novější generace hráčů? Nevidím na tom nic špatného nebo smutného. Za mě je to naopak hodně fajn :­-­)

Jinak Microsoftu jde teď podle mě spíše než o přímý prodej těch remasterů o rozšiřování nabídky herního obsahu v jejich službě Game Pass na bázi předplatného, což vnímám pozitivně, protože to více motivuje jejich vývojáře, aby se více starali o jejich hry ­(ať už nové, nebo už dávno vydané­). Dnešní problém není v nedostatku nových her. Dokonce nevnímám ani nedostatek nových dobrých her ­(ale tohle už bude každý posuzovat jinak­). Hlavní problém je dnes spíše v tom, v jakém stavu ty nové hry vychází.
Odpovědět3  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.